Banner
Banner
Banner
Banner

ESPECIALES  

FESTES D'HIVERN A IBI

DEL 15 DE DESEMBRE DE 2017 AL 6 DE GENER DE 2018
 
Divendres, 15 desembre
20.45 h. Les autoritats, pregoner/a i el Castell Vermell es concentraran a l’Ajuntament, des d’on acudiran posteriorment a l’Arxiu Municipal, on estarà esperant-los el poble.
21.00 h. Com a acte inaugural de les Festes d’Hivern, Pregó de les Festes d’Hivern des del balcó de l’Ajuntament Vell i presentació del Cartell anunciador de la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient d’Ibi, acompanyats pel Taller de Música Castell Vermell d’Ibi.
21.15 h. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ENFARINA’T. Saló d’Actes de l’Arxiu Municipal.
21.30 h. Inauguració d’Expo-Nadal a la Llotja de l’edifici. En finalitzar, hi haurà un vi d’honor per als assistents.
24.00 h. PREGÓ DELS FADRINS, que se celebra a la Plaça de l’Església, acompanyats per la burreta.

Celebració de Santa Llúcia
Dissabte, 16 desembre
11.50 h. Concentració de xiquets i xiquetes a la Plaça de la Palla .
12.00 h. Inici de la cercavila presidida pel Castell Vermell, pels carrers de costum, fins arribar a l’esplanada de l’ermita de Santa Llúcia.
12.30 h. Bateig de Santa Llúcia amb fruits secs i llepolies per a tots els xiquets i les xiquetes.
18.00 h. VIII CONCERT DE NADAL I REIS. El concert es fa en dues parts. La primera a les 18:00 h. i la segona a les 19:30. En el concert actuen xiquets de tots els col·legis de primària del nostre poble, de l’escola de música del Castell Vermell i del col·legi d’educació especial Sanchis Banús, interpretant temes nadalencs acompanyats de la banda de música del Castell Vermell. En la segona part es tocaran, a més a més, les peces finalistes del VII Concurs Internacional de Composició de Marxes per a Cavalcada de Reis i es farà públic el veredicte del Jurat. Lloc: Teatre col·legi Salesians.
 
Diumenge, 17 desembre
10.30 h. PROCESSÓ DE SANTA LLÚCIA. 
11.00 h. MISSA DE SANTA LLÚCIA, a l’ermita de la santa. En acabar, es cantaran els tradicionals GOJOS.
11.00 h. CROSS ESCOLAR. 
12.45 h. BAIXADA per l’Av. Joaquín Vilanova de les parelles que enguany prendran el compromís de fer danses, acompanyats per Castell Vermell

PESADETA DEL TORRÓ. Els homes oferiran a les seues parelles la típica pesadeta com a galanteria.

LES CARRERES. Primerament els Fadrins, des de l’Ajuntament fins a l’ermita, d’anada i tornada, i seguidament els Casats, des del cantó de l’església fins l’Ajuntament, amb premis de pernils per als primers classificats.

SORTEIG I PROCLAMACIÓ DELS REIS DE LES DANSES. Des del balcó de l’Ajuntament, els REIS DE LES DANSES invitaran a tot el poble amb el conegut “EL REI FA FESTA”. Seguidament, i acompanyats pel Sonet, a la plaça de l’Església, totes les parelles ballaran per al públic assistent. Per acabar el dia, se celebra un dinar de germanor.

15, 16 i 17 DESEMBRE
MERCADO DE LOS REYES MAGOS

Divendres, 22 desembre
19’00 h. CONCERT DE NADAL. Unió Musical d’Ibi. Teatro Río. Gratuïta, prèvia retirada d’entrades en taquilla.

Dissabte, 23 desembre
20’00 h. CONCERT DE NADAL. Coral Ibense. Església Transfiguración del Señor.

Diumenge, 24 desembre
9.00 h. XXXVIII PUJADA AL BETLEM. Eixida des de la plaça de l’Església. Activitat organitzada i patrocinada per l’Ajuntament d’Ibi, amb la col·laboració del C.E Amics de les Muntanyes.
12.00 h. RONDA DE NADALENQUES. La Unió Musical d’Ibi té per costum en este dia tan assenyalat, felicitar el Nadal a tot el poble amb música.
18.00 h. INAUGURACIÓ DE BETLEMS. Des de la seu social de l’Associació Reis Mags anirem al de la Comissió de Festes de Moros i Cristians i al de l’ermita de Sant Vicent, instal·lat per l’Ajuntament. Acompanyats pel Taller de Música Castell Vermell d’Ibi.
19:00 h. BANDOS DELS FADRINS. Des del carrer Les Eres fins l’Ajuntament, els fadrins aniran pregonant, amb els seus “bandos”, tot allò que haja ocorregut durant tot l’any als fadrins del poble.

Dilluns, 25 desembre
11:00 h. ELS BONS DIES DE NADAL. Concentració dels Fadrins i de Castell Vermell. Posteriorment, cercavila i visita a les autoritats locals, civils, militars, eclesiàstiques i poble en general. Acompanyats pel Castell Vermell d’Ibi.
12:00 h. LLIURAMENT DELS LLAÇOS. Acte en què les fadrines ofereixen a les seues parelles els llaços i el mocador que llueixen els dies 28 i 30.

Dimecres, 27 desembre
18’00 h. MUSICAL. “Juan sin miedo”. Teatro Río.
21.00 h. “BANDOS” DELS AMANTATS. Des del carrer Les Eres, els Amantats aniran pregonant amb els seus “bandos” tot allò que haja esdevingut al llarg de l’any. Acabaran davant l’Ajuntament.

Dijous, 28 desembre
8.00 h. DIA DELS ENFARINATS. A l’eixida del sol del Dia dels Sants
Innocents, la Justícia Nova començarà la seua presa de poder.
9.00 h. CARRERA DE L’ALCALDE al carrer Les Eres. Una carrera, normalment preparada, decidirà qui serà l’alcalde dels Enfarinats. L’alcalde constitucional, Rafael Serralta, protocol·làriament li donarà la vara de comandament. Després el Jutge, el Fiscal, el Secretari i els Aguatzils prendran els seus càrrecs.
10.00 h. Junts es dirigiran al seu Quarter ubicat a la plaça de l’Església, on els Enfarinats, convertits en el nou Ajuntament, aplicaran tota la força de la seua llei atrapant els infractors amb l’aixavegó i posant-los multes. I el que no pague... a la presó! Fins i tot es celebraran els juís de la Justícia Nova. Després tindrà lloc la batalla entre Enfarinats i Oposició. Primer, per facilitar l’accés de tot el món a la festa, hi haurà una batalla de farina i ous, per donar pas a la batalla de coets i pólvora.
10.30 h. ARREPLEGADA. Durant el matí, els balladors aniran pels llocs de costum arreplegant les aportacions que desitgen donar botigues i particulars. Posteriorment ho portaran a l’Asil.
12.00 h. ARREPLEGADA DELS ENFARINATS. Pels carrers de costum, els Enfarinats aniran demanant i mesurant amb les seues ferramentes per finalitzar a l’Asil de Sant Joaquim.
09.30 h. DIA DELS CASATS. Junts, Casats, Fadrins, xaramita i tabal del Castell Vermell aniran a arreplegar el Virrei i el Rei dels Casats, protagonistes del primer dia i, després, faran l’arreplegada de productes per a l’Asil.
15.15 h. ARREPLEGADA DE BALLADORES. Els balladors iniciaran este tradicional acte arreplegant primer les balladores i després la Virreina i la Reina de les casades, que es dirigiran a l’Asil de Sant Joaquim, on ballaran en homenatge als nostres majors.
17.00 h. PRIMER DIA DE DANSES o dia dels Casats. Al carrer Les Eres es ballarà la dansa, les folies i la jota. Per promoure els Tapats, la Regidoria de Festes i Tradicions i la Taula de Festes d’Hivern donaran un premi en metàl·lic al millor Tapat. Els jutges seran els mateixos Enfarinats, que donaran a conéixer el guanyador en finalitzar la dansa.
Dijous, 28 desembre
22.30 hores. BALL DEL VIRREI al Pavelló Poliesportiu Municipal. L’entrada és GRATUÏTA.
“Per potenciar l´ús de la nostra indumentària tradicional, convidem al públic que vinga a ballar amb barret, capa i mantó”.
En finalitzar la Malaguenya, els casats protagonistes del 2018 pegaran la volta en senyal de compromís.

Divendres, 29 desembre
17’ 00 h, 18’00 h i 19’00 h. MÚSICA. “Bítels para bebés”, segons edats. Teatro Río.

Dissabte, 30 desembre
8.30 h. DIA DELS FADRINS. Junts, Fadrins, Casats, xaramita i tabal del Castell Vermell, aniran a arreplegar el Virrei i el Rei dels Fadrins, protagonistes del segon dia. Després, iniciaran una cercavila per diversos carrers i visitaran el barri Mirasol.
16.00 h. ARREPLEGADA DE BALLADORES. Els balladors iniciaran aquest tradicional acte arreplegant primerament les balladores i posteriorment la Virreina i la Reina dels Fadrins.

Dissabte, 30 desembre
17.00 h. SEGON DIA DE DANSES o DIA DELS FADRINS. Al carrer Les Eres es ballarà la dansa, les folies i la jota. Per a promoure els Tapats, la Regidoria de Festes i Tradicions i la Taula de Festes d’Hivern donaran un premi, en aquesta ocasió, al millor grup de Tapats. Els jutges seran els mateixos fadrins i casats, i donaran la seua opinió en finalitzar la jota.
22.30 h. BALL DEL VIRREI al Pavelló Poliesportiu Municipal. L’entrada serà GRATUÏTA.
“Per potenciar l´ús de la nostra indumentària tradicional, convidem al públic que vinga a ballar amb barret, capa i mantó”.
En finalitzar la Malaguenya, els fadrins protagonistes del 2018 pegaran la volta en senyal de comprimís.
Banner
Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid