Banner
Banner
Banner
Banner

ESPECIALES  

BANYERES EN FESTES

Trasllat del Patró Sant Jordi
Dissabte 21 d’abril
A les 19:00 h. trasllat de la imatge del Patró Sant Jordi des de la seua ermita al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, seguint els carrers Sant Jordi, plaça Major, carrer Major, Felip IV, Sant Jaume, Àngel Torró i plaça Major, acompanyat per les banderes de totes les filaes, els capitans, les bandereres, els presidents, la Comissió de Festes de Sant Jordi, la Confraria de Sant Jordi, els festers, les autoritats i el poble. A l’eixida del Sant es dispararan 21 salves en el seu honor.
Després s’interpretarà l’Himne a la Festa i començarà el XXVIII Concurs d’Interpretació de Bandes Godofredo Garrigues, on cadascuna de les bandes de música de les filaes interpretarà un pasdoble.
El lliurament de premis tindrà lloc al castell de fusta al finalitzar el concurs.
A les 17:00 h. Totes les filaes i les bandes de música, es reuniran a la Torre de la Font Bona i al carrer del Llavadoret, per iniciar l’Entrada, que recorrerà els carrers Font Bona, avinguda Gregorio Molina, plaça d’Els Plàtans, avinguda dels Furs, La Creu i plaça de l’Ajuntament. Aquesta finalitzarà a la plaça Major, on es presentaran armes a la imatge de Sant Jordi, ubicada a la façana del temple parroquial.
A les 00:00 h. el Bàndol Cristià iniciarà el recorregut de la Retreta, i a les 0:30 h. ho farà el Bàndol Moro. Transcorrerà per la plaça Major i els carrers Major, Felip IV, Nou, Misericòrdia, Sant Miquel, Mestre Serrano, Nou, Sant Francesc, Mare de Déu dels Desemparats, Sant Antoni, Sant Jordi, Ermita, Mestre Martínez i La Malena.
Finalitzarà amb l’entrada, per bàndols, a la plaça Major on es procedirà a la crema dels fanals.

Dia del Patró Sant Jordi
Dilluns 23 d’abril
A les 6:00 h. des de la plaça Major, la Filà de Moros Vells, acompanyada de la dolçaina i el tabal, iniciarà la Despertà. Un recorregut per diversos carrers del poble que finalitzarà a la mateixa plaça Major.
A les 7:30 h. un volteig general de campanes donarà pas a la gran Diana, amb el XLVIII concurs de Caps i Esquadres. Hi participen totes les comparses i les seues respectives bandes de música amb una única esquadra en concurs.
Comença i acaba a la plaça Major, amb els següents recorreguts que transcorren pels carrers:
CRISTIANS: Major, Felip IV, Sant Jaume i Àngel Torró. ESTUDIANTS: Major, Colom, Nou, Laporta i Àngel Torró. MASEROS: Sant Jordi, La Cava, av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena. CONTRABANDISTES: Àngel Torró, av. Constitució, Laporta, Sant Pere i La Creu. JORDIANS: Colom, Nou, Sant Miquel, Laporta i Àngel Torró. MOROS VELLS: Àngel Torró, Fra Leonard, av. Constitució, Laporta, Sant Pere i La Creu. MOROS NOUS: Àngel Torró, Correus, Villena, Ruperto Chapí, plaça Juan Bautista. Doménech, Botànic Cavanilles, Santa Llúcia, Laporta, Sant Pere i La Creu. MARROCS: La Creu, av. Els Furs, plaça d’Els Plàtans, Mariola, Indústria València, Jaume I, plaça d’Els Plàtans, av. Els Furs i La Creu. PIRATES: Àngel Torró, Beneixama, av. Constitució, Villena, Correus, Vinalopó, Sant Pere i La Creu. CALIFES: La Creu, València, Jaume I, plaça d’Els Plàtans, av. Els Furs i La Creu.
Al finalitzar la Diana es procedirà al lliurament de premis de caps i esquadres al castell de fusta.
A les 11:00 h. es concentraran totes les filaes amb les seues banderes, els capitans, les bandereres, els presidents i la Comissió de Festes de Sant Jordi a l’Ajuntament, per dirigir-se a les 11:15 h., juntament amb la Corporació Municipal, al temple parroquial de la Mare de
Déu de la Misericòrdia, per assistir a la Solemne Missa Major. A l’eixida de missa es dispararà una mascletà, des del pati de la Casa Abadia. A continuació, acompanyament del Predicador a la seu de la Confraria de Sant Jordi i a l’Ajuntament per part dels capitans, Comissió de Festes, Confraria de Sant Jordi i Corporació Municipal. Després, cada filà es dirigirà a les seues respectives capitanies.
A les 17:00 h. les esquadres infantils de totes les filaes i les bandes de música participaran en la Desfilada Infantil de Caps i Esquadres, que recorrerà l’avinguda dels Furs, el carrer La Creu, la plaça de l’Ajuntament i la plaça Major.
A les 18:45 h. es reuniran els capitans, les bandereres, els presidents, la Comissió de Festes de Sant Jordi i les Autoritats a l’Ajuntament per dirigir-se al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia.
A les 19:00 h. la Solemne Processó de Sant Jordi transcorrerà per la plaça Major i els carrers Major, Laporta, Sant Pere, La Creu i plaça de l’Ajuntament. Finalitzarà al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia. A l’entrada del Sant a la plaça Major serà disparada una apoteosi de focs d’artifici.
A l’interior del temple es cantaran els gojos al Sant mentre és entronitzada la seua imatge a l’altar. L’acte finalitzarà amb l’Himne de Sant Jordi.
A la 1:00 h. Revetlla amb l’Orquestra Euforia, al Parc Municipal de Vil·la Rosario.

Dia de Moros i Cristians
Dimarts 24 d’abril
A les 6:00 h. des de la plaça Major,
la Filà de Moros Vells, acompanyada de la dolçaina i el tabal, iniciarà la Despertà. Un recorregut per diversos carrers del poble que finalitzarà a la mateixa plaça Major.
A les 7:30 h. la Diana entusiasmarà el poble de Banyeres de Mariola amb la participació de totes les filaes i les bandes de música. Comença i acaba a la plaça Major, amb els següents recorreguts que transcorren pels carrers:
JORDIANS: Major, Felip IV, Sant Jaume i Àngel Torró. CONTRABANDISTES: Major, Colom, Nou, Laporta i Àngel Torró. MASEROS: Àngel Torró, Laporta, Sant Pere i La Creu. ESTUDIANTS: Sant Jordi, La Cava, av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena. CRISTIANS: Major, Colom, Nou, Sant Miquel, Laporta i Àngel Torró. MOROS VELLS: La Creu, València, Jaume I, plaça d’Els Plàtans, av. Els Furs i La Creu. MOROS NOUS: Àngel Torró, Beneixama, av. de la Constitució, Laporta, Sant Pere i La Creu. MARROCS: Àngel Torró, Correus, Villena, Ruperto Chapí, plaça Juan Bautista Doménech, Botànic Cavanilles, Santa Llúcia, Laporta, Sant Pere i La Creu. PIRATES: Sant Jordi, La Cava, av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena. CALIFES: La Creu, av. Els Furs, plaça d’Els Plàtans, Mariola, Indústria, València, Jaume I, plaça d’Els Plàtans, av. Els Furs i La Creu.
Acabada la Diana, els festers acudiran al Barranc Fondo per esmorzar amb les seues respectives filaes.
A les 10:45 h. a la Serreta de la Neu, es realitzarà un Simulacre de Combat. L’iniciaran els ambaixadors del Bàndol Cristià i del Bàndol Moro, acompanyats pels capitans i les bandereres de les filaes de Cristians i de Moros Vells, dels seus festers i de les seues bandes de música.
Arribats al Barranc Fondo es procedirà al Ball de banderes.
A continuació s’iniciarà la Guerreta i el simulacre de combat d’arcabusseria. 
Començarà la Filà de Jordians, seguida de les filaes del Bàndol Cristià, en ordre invers d’antiguitat (banda de música, bandera, festers i capità) i del Bàndol Moro encapçalat per la Filà de Moros Vells (capità, festers, bandera i banda de música) pels carrers Conqueridor, Sant Josep, Misericòrdia, Sant Miquel, Nou, Colom, plaça Major, Felip V, fins arribar al monument a Sant Jordi.
Tot seguit, es celebrarà al castell, a les 13:30 h., l’Ambaixada Mora.
A les 17:30 h. tindrà lloc la Guerreta d’arcabusseria des del carrer Mariola. Començarà la Filà de Califes, seguida de les filaes del Bàndol Moro, en ordre invers d’antiguitat (banda de música, bandera, festers i capità) i del Bàndol Cristià encapçalat per la Filà de Cristians (capità, festers, bandera i banda de música). Es seguirà el recorregut per la plaça d’Els Plàtans, avinguda dels Furs, carrer La Creu, plaça de l’Ajuntament, plaça Major, carrer Felip V, fins arribar al Monument a Sant Jordi.
Tot seguit, es representarà al castell, a les 19:00 h., l’Ambaixada Cristiana. Seguidament, la Filà de Moros Vells ballarà el “Ball Moro”.
A les 20:30 h. al castell de fusta situat a la plaça Major, Ambaixada Humorística entre les filaes d’Estudiants i de Moros Nous.
A continuació, la Filà de Pirates representarà la seua Ambaixada humorística al mateix castell de fusta.
A les 00:00 h. Revetlla amb l’espectacle audiovisual Carnavalia On Tour, al Parc Municipal de Villa Rosario.

Dia del Sant Crist
Dimecres 25 d’abril
A les 8:00 h. els festers dels dos bàndols es reuniran en els voltants de la finca El Morer, on seran alçats els nous capitans i es ballaran les banderes.
A continuació, es dispararà pels carrers Sant Pere, La Creu, plaça de l’Ajuntament, La Malena, Sant Antoni i Sant Jordi, i s’arribarà a l’Ermita de Sant Jordi, on es dispararà una salva d’honor per filà en record dels nostres avantpassats.
Es continuarà fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves d’Honor.
Al voltant de les 9:30 h. se celebrarà la Santa Missa en sufragi per tots els difunts.
Posteriorment, els festers es dirigiran als voltants de l’Ermita del Sant Crist per gaudir del tradicional esmorzar.
A les 12:00 h. signaran els nous capitans al Llibre d’Or de la Confraria del Sant Crist a l’Ermita. Després, a la porta, l’Alçà de capitans. Els capitans ixents imposaran les bandes als nous capitans i baixaran disparant fins l’Ermita de La Malena, on tindrà lloc, aproximadament a les 13:00 h., la Conversió del Moro al Cristianisme o “Despojo”.
Seguidament es ballarà el “Ball Moro” per la Filà de Moros Vells.
A continuació, la Filà de Cristians i totes les altres per ordre de bàndol i antiguitat, baixaran disparant fins a la plaça Major. Els dispars s’iniciaran al cantó del carrer L’Ermita amb el carrer La Malena i seguiran per Mestre Martínez, L’Ermita, Sant Jordi, Calvari i La Malena, fins arribar a la plaça Major, on a les 17:00 h. seran alçats els nous capitans del Bàndol Moro i a les 17:30 h., els del Bàndol Cristià. Les banderes, en ambdós casos, seran ballades en honor als nous capitans.
Acabat aquest acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous capitans.
Banner
Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid