Banner

L'ALCOIÀ  

Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2020-2021

Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2020-2021La distinció com a capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat l'any 2016 amb l'objectiu d'incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i foment econòmic. 

Amb aquest reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l'oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l'accés universal a la cultura.

El projecte d’Alcoi s’anomena ‘Arrels de futur’ i ha fet una argumentació del per què la nostra ciutat mereixia aquesta distinció explicant el que ja s’ha dut i està duent-se a terme: Activitats de promoció i producció cultural, Recursos educatius i socials confluents amb la Cultura i Entitats socials. També parla del Patrimoni com a eix de la riquesa cultural Patrimoni arqueològic, distingint: Patrimoni arquitectònic, Patrimoni industrial, la ciutat dels ponts Museus, Patrimoni musical i Patrimoni documental. Explica el valor singular del Patrimoni Immaterial, així com les connexions entre Patrimoni Natural i Patrimoni Cultural, el fenomen festiu com a part indestriable de la personalitat cultural, la Promoció Turística com a oportunitat d’acció cultural i el factor participatiu com a eix de les polítiques culturals avançades.

Cal assenyalar com línies mestres afegides com a proposta específica, dos objectius. El primer és la fertilitat cultural de les bones pràctiques impulsores de la participació cultural i el segon projecció històrica de la societat industrial com a factor de retrobament cultural. A partir del ric llegat històric, arquitectònic, immaterial i cultural en totes les seues facetes, la societat alcoiana està en condicions d’aprofundir els punts de contacte interdisciplinaris amb una finalitat de caràcter essencialment cultural que, per una banda, fixe al territori i a les generacions presents el valor de l’herència retrobada; però, per una altra, que siga factor de creixement cívic i econòmic, creatiu i de coneixement, tant a partir de motors institucionals com d’altres en concurrència des del món associatiu o empresarial.

Es duran endavant varies accions com: Certamen literari: Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó, Cicle d’Homenatge commemoratiu dels 25 Anys del traspàs d’Ovidi Montllor, Cicle d’Homenatge a Pep Cortés, Homenatge al pintor Antonio Gisbert, Festival d’Animació Animalcoi, I Congrés Nacional de Dansa Ciutat d’Alcoi, Fira Modernista 2020 dedicada a la figura de Francisco Laporta, Recuperació de la Porta de Cocentaina, Mascletà Nocturna del 23 d’abril i Museu de la Industrialització El Molinar.

Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid
youporn tube8.online redrube femdomcc