Banner
Banner
Banner
Banner

VALL D'ALBAIDA  

Ontinyent dedica l’ampliació del rocòdrom a la memòria d’Àlex Vicedo

AMPLIACIO ROCODROM ONTINYENT
La memòria d’Àlex Vicedo, alpinista ontinyentí mort als 24 anys mentre escalava una muntanya de 4.620 metres en Kirguizistán en 2015, perviurà al rocòdrom del poliesportiu municipal d’Ontinyent. L’alcalde de la ciutat Jorge Rodríguez, els pares del desaparegut muntanyer, els regidors Óscar Borrell i Pablo Úbeda i membres del Club de Muntanya Ontinyent visitaven hui la reforma realitzada al rocòdrom del pavelló poliesportiu, que ja pot ser utilitzada pels més de 100 abonats que utilitzen habitualment el recinte, així com pels usuaris ocasionals.

Jorge Rodríguez destacava que al marc dels 1’5 milions en millores invertits al poliesportiu l’ampliació del rocòdrom “és una inversió xicoteta en allò econòmic, d’al voltant de 12.000 euros,  però gran en emotivitat, perquè ens serveix com a reconeixement a Àlex Vicedo i alhora ajudar als molts aficionats que tenim a l’escalada a comptar a poder millorar la seua tècnica en unes instal·lacions més amples i modernes”. 

L’ampliació ha suposat la conversió d’un antic despatx en desús en una àrea amb més de 120 m2 de plaques d’escalada, amb plaques de contraxapat de 2 cm de grossor amb formes geomètriques ubicades sobre una estructura metàl·lica d’acer, i sobre la qual s’han col·locat més de 300 de preses. La zona compta amb la novetat d’un pilar central amb què no es comptava en el rocòdrom, que ofereix noves possibilitats d’escalada a l’esportista. A més a més, el disseny realitzat possibilita la comunicació entre la zona antiga i la nova sense haver de baixar a terra. 

El pare d’Àlex, Pepe Vicedo, intervenia en nom de la família agraint a l’Ajuntament la millora realitzada. Tot i la seua joventut, Àlex Vicedo comptava amb una ampla experiència a la muntanya, a l’igual que els joves Josep Cortina i Pol Rodríguez companys seus al Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) amb els que va ser sorprès per un allau que va acabar amb la vida de tots tres mentre compartien a l’Ak-Too, al parc Nacional d’Ala-Archa (Kirziguistán) en juny de 2015.  
Banner
Banner
Mar Mie Jue
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid