Banner
Banner

VALL D'ALBAIDA  

Ontinyent instal·la aparcabicis a tots els barris per fomentar l'ús de la bicicleta "en la desescalada i més enllà"

FOMENT DE BICIS EN ONTINYENT“De les crisis poden nàixer oportunitats, i ara tenim l’ocasió per fomentar la bicicleta com a element clau en la mobilitat en la desescalada i molt més enllà”. Així ho ha manifestat la regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d'Ontinyent, Sayo Gandia, en anunciar la instal·lació durant esta setmana de 23 aparcabicis repartits per tots els barris de la ciutat. 

La mesura s’afegeix a altres impulsades pel Govern ontinyentí com ara les reduccions de velocitat del trànsit viari, la creació de carrils bici o les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis en elèctriques, que tindrà una nova convocatòria al mes de juny. En l’agenda de la regidoria, a més, està la creació d'un sistema de préstec de bicicletes al qual s’està treballant. 

“La crisi del coronavirus implica que hem de potenciar la mobilitat en mitjans individuals com la bicicleta, en un moment al qual podem aprofitar les ganes de la ciutadania d’eixir del sedentarisme del confinament i d’adoptar nous hàbits més saludables", assenyalava la regidora. Els nous aparcabicis, de model “open” i “u invertida” en acer inoxidable, es troben en espais com les rodalies del CEAM de Sant Josep, el futur Centre Cultural del Carrer Delme, la Casa de Cultura, la residència de Sant Francesc, el Centre Cívic El Llombo, els Centres de Salut del Barranquet i Sant Josep, l’Hospital, l’Oficina de Correus, el Col·legi d’Educació Especial, el Parc del Mestre Ferrero, els col·legis Carmelo Ripoll i Vicente Gironés o els jutjats. També s’han instal·lat al Poliesportiu Municipal, Sala Gomis, Plaça Major, Centre cívic de Sant Josep, estació de trens, exterior del Centre comercial El Teler, i places de la Coronació, la Concepció i Sant Domingo.

Quant a la nova convocatòria d'ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits, inclourà totes les compres realitzades des del passat 1 de gener de 2020, amb bonificacions que arribaran a fins a 300 euros per a aquells que compren kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. Una vegada el consistori valore les sol·licituds, aquelles persones que obtinguen la subvenció hauran de presentar les factures de compra. 

"La bicicleta és un mitjà econòmic, accessible, saludable, individual i no contaminant. És un moment clau per avançar en l’aposta per la bici i animem a la ciutadania a fer-ne ús perquè no sols és una molt bona opció de transport urbà en temps de coronavirus, sinò que ja ho era i ho serà cada volta més en el futur”, concloïa. 

Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid
youporn tube8.online redrube femdomcc